Sunday, January 28, 2007

Toerist in eigen land!

Afgelopen weekend een lang weekend vrij genomen met de broers in town.
Zaterdagochtend pa uitgezwaaid op 't vliegveld, iedereen z'n daypack inpakken en dan via een museum en 'n restaurant naar het treinstation. Met z'n vieren in 1 eersteklas (oh wacht, bestaat officieel niet in communistisch China: soft sleeper) coupee naar de hoofdstad.

lekker de toerist uithangen op Tian'anmen plein

en in de verboden stad

Beijing is *&%^#!!! koud!


's Ochtends vroeg aangekomen, ontbeten en direct naar Tian'anmen Square en de Verboden Stad. De lucht in Beijing is nog slechter dan in Shanghai en momenteel steenkoud, daarom Jaap - die al een tijdje last van z'n longen had - 's middags laten bijslapen in een hotel. Daarna met Shei!a en Koen en ontelbare Chinezen ge-priksleet tussen de draken en de tempels op 'n enorme vijver in de Keizerlijke Tuinen. Daarna op 'n soort ijsfietsen over 't water gecrosst (hoezo hebben we die in NL niet?!).

oud-Hollands priksleeen

in de keizerlijke tuinen

goed idee: ijsfietsen!

Na 't avondeten een via Chinees SMS contact (!) besteld busje op de parkeerplaats ingestapt voorbij De Muur zigzaggend tussen honderden prehistorische vrachtwagens de bergen in richting wintersport hotel. Zonder twijfel een nieuwe Meest Onverantwoordelijke Rit Ooit, vooral toen bleek dat er hier in de bergen dit jaar WEL sneeuw ligt. Geen flauw idee waar we terecht gekomen waren: pikdonker en 'staat niet op de kaart'.

Na aankomst middernachts bekvechten in 't Chinees over de kamerprijs. Sowieso dubieus hotel trouwens, want ze deden er niet aan bedden. Met z'n vieren (incl. zieke Jaap) op de - gelukkig verwarmde - vloer getukt. Bij het slapen gaan hadden we alle verwachtingen voor 't snowboarden al opgegeven.

ah! lekker na zo'n arelaxte autorit van 4 uur in een minibusje:

een nacht in een comfortabel bed!

No comments: