Friday, January 09, 2009

Alps After All

Met de speciale ski-Thalys vertrok ons hele gezelschap - negen man - om 6 uur 's ochtends vanaf Rotterdam CS (na aankomst in Nederland 8 uur eerder). Een mooie treinreis en een goed moment om weer een beetje terug te switchen naar de voorpret voor de wintersport.

ochtendtafereel in de tweede klasse

De volgende dag, zondag, was de sneeuw direct geweldig met een strak blauwe lucht. Ideale omstandigheden en, typisch, de situatie waarin ik gelijk de eerste dag snoeihard onderuit ging op m'n snowboard. Na een middag door-boarden met een pijnlijke arm bleek die de volgende dag gebroken (bij de schouder) en uit de kom geweest te zijn. Kon er niets meer mee.


uitzicht vanuit 't apartement

Na een boze dag zwaar teleurgesteld in 't apartement doorbrengen - goddank was er Koen's PSP - heb ik tegen 't advies in m'n snowboard ingeruild voor ski's en de rest van de week geskiet. Niet zo leuk als boarden, maar duizend keer beter dan stilzitten!

SBS off-piste

Uiteindelijk een geweldige week, met tripjes Italie in en uit, met Sheila die van voorzichtig naar volwaardig boarder is gegaan, met heel veel lol off-piste in de diepe sneeuw en fijne vermoeide avonden in 't enorme appartement.

helden die hun leven riskeren voor extra goeie schik

de weg uitstippelen

terug naar de piste voordat de zon ondergaat

Helaas kwam halverwege het akelige nieuws dat de gezondheid van opa weer hard achteruit ging - dus H en R vertrokken na vier dagen alweer richting Spanje - een hele onderneming die dankzij Jaap tot stand kwam.

No comments: