Sunday, February 21, 2010

Safety Issues

Ik had ooit de indruk dat er opvallend weinig mis gaat met al dat vuurwerk tijdens Chinees nieuwjaar, vergeleken met oud & nieuw in Nederland. Begon zelfs te denken dat ik misschien ten onrechte te voorzichtig gemaakt ben door Postbus 51.

Maar, als je even rondvraagt om je heen blijkt dat ook hier in China veel misgaat. Van verschillende vrienden heb ik al verhalen over lelijke brandwonden en rondvliegend vuurwerk-schrapnel gehoord uit de afgelopen week.

Daarnaast vliegt er steeds weer een hoop in de fik op Chinees nieuwjaar. Op de nacht van 17 op 18 (komst van de geld-God) ging in Zhengding in Heibei een 1000 jaar oude stadspoort in de hens.
Het bekendste voorbeeld is natuurlijk dat van vorig jaar, toen officials van CCTV hun nog-niet-afgebouwde gebouw met illegale vuurpijlen in de brand schoten. Hieronder een foto van hoe het gebouw er op dit moment uit ziet - nog niet veel aan gedaan zo te zien...


Dit is trouwens het deel van het CCTV complex dat TVCC heet, dit gebouw kreeg altijd al veel minder aandacht dat de CCTV-toren, maar is nu natuurlijk helemaal uit de media verdwenen...

No comments: