Thursday, May 13, 2010

Expo Opening

opening v/d Expo: grootste vuurwerk ooit


De avond voordat we naar Japan vertrekken was de opening van de Expo. Vanwege de opening had heel Shanghai vrij gekregen (om verkeersproblemen te voorkomen waarschijnlijk) en wij gebruikten die dag om Shei!a's arm opnieuw in het gips te laten zetten en eindelijk het grootste deel van ons nieuwe appartement in te richten. Balkenende kwam langs om te lunchen met de Hollanders - het was Koninginnedag - maar dat hebben we geskipt.


 veel helicopterbeelden (zeldzaam!) van de stad


We besloten 's avond ook niet 'live' naar de openingceremonie te gaan kijken, veel vrienden deden dat wel vanaf het dak of een hoog appartement in de buurt van het Expo terrein. Wij moesten 's ochtends voor dag en dauw naar Japan vertrekken.


de centrale expo-boulevard


Het openings-gala was zeer teleurstellend en Chinees-standaard, maar dat het vuurwerk onvergetelijk zou worden wisten we al: een paar dagen eerder hadden we de generale repetitie al beleefd: onvoorstelbaar veel vuurwerk, lasers, fonteinen en lawaai plus het grooste LED-scherm ooit.


detail van het Zuid-Korea paviljoen

bouwvakker bij het prachtige Britse paviljoen

architect Bjarke Ingels fietst zijn Deense paviljoen af

meisje poseert voor 't Chinese paviljoen


De week dat ik terug kom na de vakantie in Japan ga ik al twee keer naar de Expo voor bijeenkomsten in het Nederlands paviljoen en na alle foto's en vuurwerk moet ik toegeven dat ik erg nieuwsgierig ben geworden...

fly-overs in 't centrum van de stad

verse Expo-agenten in riot-gear tijdens de opleiding

performers verkleed als Terracotta Soldaten

mooie tijd om Shanghai te bezoeken...

(foto's komen uit een web-artikel van Boston.com, genomen vlak voor de opening)

No comments: