Saturday, August 07, 2010

Cambodia

wederom een typische Chinese window-seat


Direct na mijn laatste werkdag voor K.O.W. hebben we om 18:00 een taxi gepakt naar het vliegveld en vanaf daar doorgevlogen en 's nachts geland in Cambodja, om onze vriendin Aimee op te zoeken.

een piloot van Shanghai Airlines zit naast ons
deze foto is tijdens het opstijgen genomen:
dwars op de stoel zittend zonder gordel
(waarom ik vliegangst heb bij Chinese maatschappijen?)

Na een gezellig weerzin en een paar flessen wijn in een korte nacht zijn we 's ochtends vroeg direct doorgereden naar Sihanoukville voor een lang weekend strand.

strand 


bootjes 


bungalow


Het is geen hoogseizoen in Zuid-Oost Azie op dit moment, dus we kregen extra veel aandacht van de souvenir-verkopende kids (zie Aimee hierboven). Ook de masseuses hadden hadden veel tijd, dus we zijn al snel overgestapt naar een schema van tweemaal daags massage op het strand.


De reden van het laagseizoen is dat het regentijd is. Aan het strand was dat goed te merken: 's avonds ging de kraan flink open. Helaas hield na de eerste zonnige dag de regen ongewoon sterk aan en na een volle volgende dag schuilen in een strandtent (onder) zijn we eerder dan verwacht teruggekeerd naar Aimee's apartement in Phnom Penh.


verregend kinderfeestje aan 't strand

Phnom Penh vanuit de
Foreign Correspondents Club 


Terwijl Aimee weer terug aan 't werk ging (bij het VN Khmer Rouge tribunaal) pakten wij, alweer vroeg, de bus richting het diepe binnenland met bestemming Seam Reap, waar de ruines van het oude Angkor Khmer imperium liggen - met Angkor Wat als meest beroemde.

versgebakken krekels als snack onderweg

bij de check-in desk

hotel

Cambodja is een wat avontuurlijker bestemming dan de landen eromheen (Vietnam, Thailand), dus het was lekker dat we gebruik konden maken van Aimee's ervaring. In Seam Reap had ze een fijn hotel en een goede gids/driver voor ons geboekt - zodat we helemaal niets zelf hebben hoeven doen...

Ankor Wat, 5AM
(gelukkig zijn we gewend om vroeg op te staan)

toch wel slaperig


Angkor Wat is maar eentje van een grote groep tempels en andere ruines van de reusachtige vergane stad die hier achthonderd jaar geleden is gebouwd. De naam van die stad is Angkor Thom met in 't hart het bizarre gebouw de Bayon: een verzameling torens met ieder vier grote gezichten en een oneindige hoeveelheid gebeeldhouwde decoraties.

transport in Angkor Thom

Bayon

Ta Prohm:
een tempel die langzaam wordt terugveroverd
door de omringende jungle

Ta Prohm

Ta Prohm

Ta Prohm

eind van de dag in Angkor Wat:
de regen komt eraan

De laatste dagen van onze week in Cambodja hebben we doorgebracht in Phnom Penh, samen met Aimee. Daar hebben we goed gegeten (altijd extra goed in de ex-kolonies van de Fransen), musea en paleizen bekeken (prachtig) en de markten bezocht (valt altijd een beetje tegen, want alle producten komen uit China).

Rijksmuseum

komt langs voor fruit op ons terras

laatste keer Amok eten in Phnom Penh

het standaard-vervoermiddel:
brommer-met-aanhanger

No comments: