Tuesday, October 03, 2006

Feest!

Gisteren was het National Day! (Jottum! Lang Leve de Revolutie!)
Toevallig was het ook de enige dag dat Shei!a en ik tijd hadden om te gaan shoppen in het centrum. Het is vakantie deze week, vanwege het Mid-Autumn Festival. Gelukkig regende het terwijl we aan het winkelen waren: daardoor bleven veel van de mensen die voor de vakantie naar Shanghai zijn gekomen lekker binnen.

Ieder excuus wordt hier aangegrepen om veel vuurwerk af te steken en vanuit mijn kantoortoren klinkt 't nu al de hele week alsof het oorlog is. Bedrijven kopen vuurwerk voor hun personeel en ongeveer om het uur gaat er eentje los. Hier een foto vanaf het balkon.

Dit is de feestweek waarin je, traditiegetrouw, je familie gaat opzoeken om tijdens de volle maan (vrijdag) een groot feestmaal aan te richten. Volgens de krant zijn er deze week 7,5 miljoen bezoekers in Shanghai en gaan er 3 miljoen Shanghainezen op stap. Dat betekent dat er 21.500.000 mensen in de stad zijn. Gezellig!

Gelukkig horen Shei!a en ik bij de groep die er als een haas vandoor gaat.

Van dinsdag tot en met vrijdag zitten we in een niet-nadenken resort in het tropische Sanya op Hainan. 't Schijnt daar te regenen maar dat kan ons niets schelen - wij gaan cocktails drinken op 't strand ter ere van de Volle Maan en De Revolutie!

No comments: