Sunday, October 29, 2006

Meanwhile

Afgelopen zaterdag kwamen mijn vader en Ria (zijn vriendin) aan in Shanghai vanuit Beijing.
Geweldig om bezoek te hebben - begon al meteen bij het afhalen op het vliegveld. Ze waren naar het goedkope (domestic) vliegveld gevlogen en daar zagen we dan ineens tussen de duizenden Chinese gezichten ineens bekende gezichten!

We hebben ze direct de eerste dag goed overdonderd - te beginnen met de taxirit naar huis (op zich al een soort Fata Morgana / Back to the Future belevenis). We hadden een suite voor ze geregeld in het compound-hotel. Daarna even snel het apartement laten zien en hup de stad in zolang de zon nog scheen (het is hier nog steeds T-Shirt weer). Tijd om te laten zien waarom Shanghai zoveel cooler is dan Beijing:

Naar een woonwijk plus fabriek middenin het oude centrum die is verbouwd tot hip 'designy' winkelgebied. Naar de galery/workshop waar wij al ons servies kopen, van een Chinese moderne keramiek-ontwerper (we hadden extra borden nodig nu we gasten hebben). Daarna cocktails in 1 van de meest 'happening' tenten van de stad, waar je een soort Star Trek puzzle moet oplossen om binnen te komen. Vervolgens eten in een Indonesisch Restaurant in een nachtelijk park bij een grote vijver en dan naar de boulevard aan de rivier om de knipperende regenboogwolkenkrabbers te bekijken.

En dat was nog maar de eerste dag.

NB Zodra de foto's van m'n vader opgestuurd zijn zet ik ze tussen de tekst.

No comments: