Monday, December 07, 2009

Day of Contrasts


Wow. Dit was weer eens 'n dag van extreme contrasten. Eerst de hele ochtend/vroege middag vrijwilligerswerk gedaan op een migrantenschool aan de rand van de stad, in een afgelegen deel van Pudong dat eruit zag alsof je in de rest van China was.



Daar gaven we voor Greennovate les aan migrantenkinderen over vervuiling en andere 'groene' onderwerpen. Eerst een presentatie en daarna ging iedereen posters maken en recycle-vuilnisbakken beschilderen. Veel plezier, grote opkomst - groot succes. Wel heel koud in die school.


Vervolgens 's avonds het jaarlijkse 'Charity Ball' van de Parent-Teacher-Association van Shei!a's school. Iedereen in gala en dan maar eten en drinken en proberen geld in te zamelen voor het goede doel (Heart to Heart). Gezellig, maar wel altijd een beetje stijf/formeel. Gelukkig zijn veel van Shie!a's collega's goede vrienden van ons (hieronder J0n die een foto neemt van zijn vrouw tijdens haar zang-optreden).

Daarna door, nog steeds in gala-outfit, naar de verjaardag van een vriend van ons. Pakten het absolute einde van het feestje mee in 'Dada' een rare alternatieve low-budget kroeg aan onze kant van de rivier. Wat een drukke en bizarre dag... Hoog Shanghai gehalte.

No comments: