Monday, December 07, 2009

Tradition

Gisteren, zes december, was het weer tijd voor de Annual Dirk & Sheila Sinterklaas Party.
Ditmaal niet op 5 december, omdat er al teveel feestjes op die datum gepland stonden.

Bij gebrek aan pepernoten, borstplaat en suikergoed heb ik 's ochtends twee Hollandse appeltaarten gebakken, geserveerd met veel warme chocolade en slagroom en speculaas (hier plotseling te koop in de expat-winkel).


Eveneens 's ochtends de kerstboom opgetuigd - op vrijdag afgeleverd, een prachtexemplaar uit de verre noordelijke provincie Heilongjiang. Ditmaal volgens Shei!a's familietraditie, dus met multi-color lichtjes die, jawel, knipperen (!). Vers uit de doos speelden de drie slingers lampjes ook kerstliedjes, maar die functie heb ik direct gesloopt.

Het Sinterklaas/Holidays feest was weer 'n groot succes. Ditmaal alleen de mensen uitgenodigd die we 't liefst wilden zien, toch altijd nog tussen de 20 en 30 man over de vloer. 0ki las een Amerikaans verhaal voor over Sinterklaas (van David Sedaris, getitelt "Six to Eight Black Men" - supergrappig) om de feestdagen-sfeer helemaal compleet te maken.


Een Nederlandse vriend van mij die de F&B managed in het Hilton had de keuken opdracht gegeven twee chocoladeletters te maken, een andere vriendin had pepernoten meegenomen en 's nadat iedereen vertrokken was waren we goed misselijk van alle koekjes en snoep die iedereen meegebracht had.

Toch nog echt Sinterklaas!!

No comments: