Tuesday, November 23, 2010

Red Cross Fundraiser

Sinds de grote brand afgelopen maandag is het rond het afgebrandde gebouw constant druk met mensen die hun steun willen betuigen aan de slachtoffers en anderen die slachtoffers komen herdenken. Ze laten een zee van witte bloemen achter - wit is de kleur van de rouw in China.

Deze beelden zijn gemaakt door een vriend van ons. De foto's hieronder zijn allemaal door het ministerie van propaganda verboden om prominent weergegeven te worden in Chinese media. Op internet circuleren ze echter min of meer ongestoord, behalve de videos: die worden na het uploaden direct verwijderd van de Chinese equivalenten van YouTube (Tudou en YouKu). Meer informatie daarover via deze link van onze vrienden bij Shanghaiist

Dat blog heeft tijdens de brand de gebeurtenissen van moment tot moment verslagen en werd daardoor de primaire bron voor de Westerse nieuwsmedia over de ramp. Interessant om te zien hoe verhalen van vrienden en bekenden binnen een paar uur op de CNN homepage verschijnen.







Vanuit BEAN heeft Shei!la direct een benefiet evenement georganiseerd voor mensen uit onze wijk die iets willen bijdragen aan de buurtgenoten die zoveel zijn kwijtgeraakt. We deden dat samen met een Belgische bar en een Spaans restaurant bij ons in de buurt waarmee we wel vaker samenwerken voor dit soort fundraisers. De lokale overheid hield het scherp in de gaten omdat in de wijk enige onrust heerst over de toedracht van de brand (waarschijnlijk grotendeels gevolg van het feit dat de media er niet over mogen berichten).


Omdat ons evenement vooral op expats gericht was heeft de overheid de benefietavond door laten gaan en - ook weer opvallend - door hetzelfde netwerk als de berichtgeving over de brand werd dit het eerste BEAN evenement dat op CNNGo werd aangeprezen.


BEAN fundraiser bij Kaiba

1 comment:

Joey Gu said...

can't read a single word, good stuff.