Wednesday, May 09, 2007

Chongqing

Dankzij m'n hakkelchinees liet de kapitein ons als grote uitzondering op de avond voor vertrek aan wal gaan om de Chongqing te verkennen - de grootste stad aan de Yangtze en misschien wel de grootste stad van China (wel eerst een papier tekenen dat we het vrijwillig en op eigen verantwoordelijkheid doen).
Op onze nachtelijke verkenningstocht vonden we onder andere dit gevaarte van opgestapelde gebouwen - een replica van hoe het oude Chongqing eruit gezien moet hebben: een grote verzameling trappen en hangbruggen en kruip-door-sluip-door tunnels en straatjes.

Chongqing is net zo lelijk als de andere grote steden in het achterland van China, maar 's nachts zien ze er allemaal spectaculair uit met veel neon, zoeklichten en vuurwerk - vooral Chongqing met de breeduit meanderende Yangtze dwars door het centrum en alle wolkenkrabbers op steile heuvels. Vooral voor Shei!a extra leuk, want dit was haar eerste keer in een 'echte' Chinese stad in het binnenland - waar je als buitenlander nog een echte attractie bent, en waar een blokje om al 'n behoorlijk avontuur is.

No comments: