Monday, May 25, 2009

Blogger Great Fire Walled

Google's Youtube is al een tijd niet meer bereikbaar en sinds 15 mei kun je Blogger (deze website) ook niet meer zien vanuit China.

Vandaar dat ik al een tijd niets gepost heb.
De censuur werkt beter dan ooit, want ik probeer al dagenlang - minstens een week - een oplossing te vinden maar de gebruikelijke trucs werken niet meer: allemaal ontdekt door de censuur-afdeling van de Chinese overheid, hier beter bekend als de Great Fire Wall (GFW).

En Google werkt altijd lekker mee met censuur als het over hun marktaandeel in China gaat. Misschien wordt 't tijd dit blog naar een andere provider te verplaatsen.

Dankzij een groep studenten die vandaag bij ons op het kantoor langs kwamen heb ik een nieuwe proxy-server gevonden vanuit Nederland die nog niet gevonden is door de officials van de GFW.

Snelle update dan:
- We zijn gisteren verhuisd, in 1 dag en razend efficient - we hebben zelf niets in- of uitgepakt en de verhuizers hebben zelfs de boeken op de juiste plek terug in de boekenkast gezet.
- Internet is sinds vanochtend ook aangesloten. Binnen 12 uur na het betrekken van de woning. Probeer DAT maar 's in Nederland.

No comments: