Friday, May 08, 2009

Frank and Yellow Mountain

De afgelopen anderhalve week was mijn peetoom Frank bij ons op bezoek. Helaas kan hij niet bij ons huwelijk zijn (vakantiespreiding), maar dat neemt niet weg dat we een heel mooie tijd hebben gehad met hem hier in de stad.

En ook buiten de stad trouwens - op het lange weekend van 1 mei (dag van de arbeid) zijn we naar Huang Shan gegaan, ook wel bekend als Yellow Mountain en een top-tien reisbestemming in China.

De eerste dag (zaterdag) was een ramp - vanuit de slaaptrein konden we de eerste regen al zien, terwijl het in Shanghai prachtig weer was. Alle paden (lees: trappen) zijn uitgebeiteld in de berg en bij flinke regenval wordt de hele route een soort super-regengoot. Kortom: zaterdag was 4 uur in de rij staand ploeteren van de kabelbaan tot het hotel.

Maar de volgende dag was gelukkig prachtig! Goed kunnen wandelen met mooie uitzichten, veel minder mensen op de berg en nog genoeg tijd om ook een van de oude dorpjes in de omgeving te bezoeken. De rest van de foto's staat op onze foto-pagina (klik hier).

No comments: