Thursday, May 14, 2009

Out of the Blue

Sinds 15 mei wordt Blogger - de weblogdienst van Google waar dit op draait - en alle .blogspot sites geblokkeerd door de Chinese overheid. Ik kan al twee weken niet meer updaten of ook maar m'n eigen blog bekijken. Heeft waarschijnlijk te maken met het 20-jarig jubileeem van het Tianmen Bloedbad, waardoor heel internet hier dichtgetimmerd is. Het begon met Youtube, wat al maanden niet meer werkt en de laatste tijd zijn veel meer sites niet langer bereikbaar vanuit China. :

Ik ben alleen nog in staat via een proxy-server de broncode van de laatste post (deze) aan te passen, maar nieuwe posts kan ik niet maken. Hou onze website in de gaten voor updates over het huwelijk en stuur me een e-mail (of check op Facebook) als je nog meer wilt weten. Heel vervelend, maar na de eerste week van juni wordt de blokkade vast weer opgeheven.

HIERONDER DE ORIGINELE POST

Over goede ontwikkelingen in China gesproken:
Op Hongqiao Airport hier in Shanghai is vandaag ineens roken integraal verboden. Met hoge boetes voor restaurants en andere bedrijfjes waar bewijs van rokende klanten wordt gevonden.

Op Pudong (het andere vliegveld) mag je nog steeds vrolijk roken. Voorlopig.

No comments: