Saturday, February 26, 2011

Alchemist

Voorafgaand aan het verjaardags-diner van Matt heb ik samen met Jeff een drankje gepakt in de nieuwste cocktailbar van de stad: The Alchemist. De hele tent ziet eruit als een ouderwetse apotheek of labratorium en de mixologists nemen ze hun cocktails zeer serieus.
Dit drankje hier boven - groot succes - heet een Yangtze River Ice Tea. Het is een soort sorbet van Baijiu (Chinese sterke drank), Rum, een Italiaanse kersenliqueur, viooltjes-extract en stikstof. Ja: stikstof. En je krijgt er een kopje groene kaneel-thee bij (warm). 


Je neemt eerst een hap ijs en dan direct een slok thee as chaser. De stikstof is opgesloten tussen de ijskristallen en als je een hap ijs neemt komt de stikstof vrij waardoor je hele mond gevoelloos wordt (ha!). Bij iedere hap voelt 't net alsof plotseling je hele verhemelte verbrand is, maar dan zonder pijn. En als je dan de thee drinkt verdwijnt 't gevoel direct en proef je de smaak terwijl je mond natintelt. Bizar! Grote aanrader.

No comments: