Tuesday, August 11, 2009

Gotcha

Afgelopen weekend was het, door mij in elkaar gedraaide, vrijgezellenfeest voor mijn goede vriend 0ki. Eerst hebben we 'm ontvoerd aan 't eind van z'n Kendo (karate met een zwaard) training. Dagprogramma was outdoor lasertag in een bos in Pudong. Een groot succes maar helaas geen foto's.


Vervolgens drankjes en Teppanyaki - hierboven worden, in afwachting van het preppen van de prive-Teppanyaki kamer, alvast wat Sake-bombs gedaan. Probleem is alleen dat Oki, vanwege z'n fanatiek Kendo-trainingen, absoluut niet drinkt. En bij een vrijgezellenfeest is dat een serieus probleem.


Maar hij houdt wel erg, genant erg zelfs, van chocola. Daarom hadden we twee full-size chocoladetaarten laten maken (1.2 kg in totaal). Iedere keer dat z'n vrienden een drankje deden moest de vrijgezel een stuk taart wegwerken. (Ganbei betekent 'bottom's up!')


Vervolgens door naar een volgende bar, waar de nuchtere vrijgezel als bartender moest optreden om voor zijn doorlopend klagende vrienden de meest lastige drankjes in elkaar te draaien.

De avond werd afgesloten met in de kleine uurtjes dronken karten, dat kan in Shanghai gelukkig op alle uren van de nacht.

Feit-dat-je-nog-niet-wist: van twee chocoladetaarten achter elkaar opeten kun je doodziek worden en in een Chinees ziekhuis aan een infuus eindigen. Wie had dat gedacht?

No comments: