Tuesday, August 11, 2009

Revisited

Bij terugkeer op woensdag waren, ondanks een autorit die twee keer zo lang duurde en een extreem lang uitgelopen lunch (met verdacht veel drank) de onderdelen opnieuw niet af. En omdat het begon te regenen konden ze die dag ook niet worden afgemaakt.

Enige oplossing: overnachten in het gat Laizhou (850,000 inwoners) en de volgende dag opnieuw proberen. Op dag twee scheen gelukkig de zon en kon alles worden afgerond en geinspecteerd.


De onderdelen bleken uiteindelijk gelukkig goed genoeg om in Nederland te kunnen worden gebruikt. Alles kon de container in en daarna richt Shanghai.


Een team van 11 Chinese traditionele bouwvakkers (steenhouwers, schilders, metselaars, etc.) gaan de poorten in elkaar zetten. Het eindresultaat gaat er prachtig uitzien. Veel kan ik er (nog) niet van laten zien, maar de meest indrukwekkende onderdelen zijn de twee Chinese drakenkoppen in de hangar op de foto hieronder. Door de bouwvakkers geheel zonder tekening in 1 stuk uitgehouwen en elk meer dan twee meter hoog.

No comments: