Wednesday, April 14, 2010

Beijing Weekend

Afgelopen weekend zijn we bij mijn vader en Ria langs geweest in Beijing. Speciale aanleiding was dat mijn jongste broer en zijn vriendin er ook waren. De goede fotos moet ik nog online zetten, maar hier alvast wat foto's die ik met m'n telefoon genomen heb (slechte kwaliteit vanwege de iPhone).

de taxi rij op Beijing South Railway Station 8:00AM

Voor de verandering, en een beetje uit nostalgie, zijn we dit keer heen gegaan met de slaaptrein. Bij aankomst tegen 8:00AM in het nog gloednieuwe (Olympics) Beijing South Railway Station konden we vervolgens 45 minuten in de rij gaan staan voor een taxi. De taxi-faciliteiten in het station zijn goed onworpen, maar het station wordt net zo gemanaged als alle andere in China dus klantvriendelijkheid is irrelevant en er gaat maar 1 taxi rij tegelijk open. Leuke ontvangst.


Dit is wel een heel mooie 'Friendly Tip' die we tegen kwamen in een openbaar toilet bij Qinghai in de buurt. Bedankt voor de nuttige info! (Klik op de foto voor een grotere versie).

de taxirij op Hongqiao airport 11:00PM

Voor de terugreis naar Shanghai hebben we "gewoon" het vliegtuig gepakt. Voor het eerst gebruik gemaakt van de reusachtige nieuwe terminal op Hongqiao Airport (het binnenlandse vliegveld van Shanghai). Heel indrukwekkend mega-gebouw waarin een vliegveld, busstation, metrostation en treinstation allemaal onder 1 dak terecht komen (zie onder). 


Hongqiao Airport Terminal 3:
van voor naar achter treinstation, metrostation,
busstation, vliegveld
allemaal in één reusachtig gebouw

Helaas wordt ook dit vliegveld nog niet optimaal gemanaged: in de bagage-hal lag iemand knock-out op de vloer met allemaal mensen eromheen maar geen bewaker die het iets kon schelen (zelfs niet toen Shei!a naar eentje toeliepen en suggereerde dat 't wellicht onderdeel van zijn werk is te kijken wat er aan de hand is met die man daar op de grond. En ook hier was de taxirij enorm (zie hierboven), ondanks dat de ontwerpers een beter systeem hebben ontworpen. Dat wordt door de vliegveldleiding gewoon niet gebruikt omdat ze het niet begrijpen of omdat ze het niet nodig vinden. En dat terwijl het oude Hongqiao een heel slechte reputatie had door de eindeloze taxi-rij...

No comments: