Tuesday, April 27, 2010

Deze zaterdag begint Expo (zo zeg je dat hier, bedoelt wordt: de Shanghai 2010 World Expo). De hele afgelopen week zijn 'trail runs' gehouden met steeds tussen de 200,000 en 400,000 proefkonijn-bezoekers per dag.  Ook veel landenpaviljoens zijn al open tijdens deze testdagen.


De hele stad is benieuwd hoe het eruit ziet in het enorme terrein middenin de stad, achter de toegangspoorten.  En iedereen kent wel 1 of 2 mensen die aan de proefdagen hebben meegedaan, met de bijbehorende verhalen.  Het klinkt alsof er in eerste instantie nog een hoop mis ging, vooral qua drukte, voedselvoorziening en lange rijen voor de security-check.  In ieder geval zullen, ook nadat alle kinderziektes zijn opgelost, de rijen voor de meest populaire paviljoens (USA, Engeland, Frankrijk, Italie en Spanje) ERG lang zijn.


hier de rij voor het Japan-paviljoen:
gezellig!


Zeer benieuwd hoe het eraan toe zal gaan tijdens de eerste echte Expo dagen.  Ik vertrek op de ochtend van de opening voor een week vakantie in 't zuidwesten van Japan.  De eerste maandag dat ik terug in de stad ben, 10 mei, ga ik 's avonds voor 't eerst het Expo terrein op voor een diner in het Holland Paviljoen.  Zeer benieuwd...

No comments: