Thursday, August 23, 2007

Rendezvous

De zondag na Nanjing kwamen broer Jaap en zijn vriendin Carlijn aan. Vanuit Shanghai zouden wij met z'n allen (drie broers en twee vriendinnen) naar Guilin, Guangxi Province vliegen en dan met een busje 2 uur door naar het prachtige Yangshuo waar we in een hotel mijn vader in zijn vriendin zouden ontmoeten.

Al met al een zware reisdag voor Jaap en Carlijn met hun verse jetlag, vooral omdat wij ook nog eens een druk programma hadden gepland voor de paar uur op de grond in Shanghai: ons nieuwe appartement/compound bekijken, "Nederlandse zomer" kleding omwisselen voor echte (tropische) zomer outfits, uitgebreid zondag-ochtend ontbijten in een leuk restaurant en dan via een korte rondrit door de stad richting het andere vliegveld voor de binnenlandse vlucht richting 't zuiden.

En jawel hoor: na een behoorlijk lange zondag, een stoffige taxirit door een onvoorstelbaar landschap vol waterbuffels en driehoekige-sto-hoeden met Chinezen eronder kwamen we aan in het kleine hotelletje op de berg boven de Li-rivier ten noorden van Yangshuo waar pa en Ria al onder de parasol aan tafel zaten - precies op tijd voor het avondeten!

No comments: