Thursday, August 23, 2007

Hottest place in China

Met Koen op bezoek hebben we eindelijk weer eens een weekend-tripje naar een bestemming "in de buurt" ondernomen, dit keer twee dagen in Nanjing. Twee en half uur met de gloednieuwe kogeltrein vanuit Shanghai.
Nanjing was een tijdje de hoofdstad (twee keer zelfs) en staat vol met historische gebouwen, pleinen en tuinen. De stad ligt idyllisch tussen een meer en een berg (natuurpark), maar 't is een van China's boomtowns dus vol met stof en drukte en bovendien een van de drie Chinese furnaces (ovens): de steden die bekend staan om hun snikhete klimaat.

Koen daalt de berg af richting het smoggy stadcentrum

Wij dachten dat 't in Shanghai warm was, maar het was pas echt schandalig heet in Nanjing (landklimaat). Dus wij tegen alle logica in precies rond het middaguur de berg naast de stad op, met een paar flessen water voor de wandeling naar beneden. Die flessen waren in een half uurtje en gelukkig besloten we na 100 meter bergpad dat we echt niet op eigen kracht naar de stad gingen afdalen.
supermodel-looks tijdens het waterfietsen op een meer

's Avonds is er in Nanjing veel meer te doen dan in Shanghai (vast omdat de temperatuur dan iets redelijker is). Nanjing is een kanaal-stad en je kunt er met verlichte, en goddank airconditioned, bootjes door de grachten varen waar alles versierd is met neon, kerstlampjes, lasers en gekleurde bouwlampen. Prachting!!!

Drijvende Chinese opera-voorstelling op een vijver in 't oude centrum.

meer Nanjing foto's op http://flickr.com/photos/61438708@N00/sets/

No comments: